duminică, 1 martie 2009

Probleme...

...existantiale la 11 nopatea. Deci de ce nu pot dormi eu. Ma freaca cite virfuri peste 2500m exista in Romania. Eu nu mai stiu exact cite erau. Sa fi fost 8 in Fagaras si 4 in rest? Sa fi fost mai multe in Fagaras? Se zvonea ca sunt 14. Cum nu cred siturile existente. Drept pentru care m-am hotarit sa downloadez hartile aferente si sa o iau usor cu pixul si sa caut. Eu stiam ca in Bucegi este doar Omu. In Paring este doar Paringul - Mare. In Retezat stiam ca-i doar Peleaga. Surpriza, am gasit si Papusa. Nu m-am crezut pina nu am vazut o poza cu placuta si apoi l-am gasit pe harta adevarata.

Ma distreaza ca altitudinile difera de la sursa la sursa. In atlasul meu din clasa a4a scria ca virful Omu are 2507. Eu ma dadeam cu fundul de pamint si ziceam ca nu este asa. Ca are 2505(si inca sustin asta). Oricum se pare ca neuronii mei s-au ramolit de cind nu au mai vazut picior de munte. Tot gaseam la Vistea Mare 2527. Eu, in senilitatea mea afirmam ca are 2524. Si eram convinsa. Pina cind il gasesc pe harta aia de incredere. Evident 2527. WTF? Scotocesc arhiva sfinta de poze. Evident, 2527. Sa-mi fie rusine.

M-am apucat sa elucidez pe harta. Eu acasa ca sa vad pe  harta de la Faga trebuie sa o intind pe jos in sufragerie. Si tot nu vad calumea. Deci sa nu va asteptati ca am avut prea mare succes cu varinata scanata (de cacat) de pe net. Dar harta lui Fratu este sfinta (*worshiping*).

Dupa o lupta seculara cu Sinzi (pe Skype) am scos 11. Surse sigure. Toate verificate pe harta. Pentru 5 dintre ele garantez cu ochisorii mei, oricit de beliti ar fi. Chiar daca nu le-am nimerit exact sunt sigur peste. Altele le-am scos din amintiri. Una peste alta, uite lista:

Moldoveanu - 2544 
Negoiu - 2535
Vistea Mare - 2527
Lespezi - 2522 (nu-s sigura, dar eu tin minte de 22)
Paringul Mare - 2519
Peleaga - 2509
Papusa - 2508
Buteanu - 2507
Hirtopul - 2506
Omu - 2505
Dara - 2500

Din ce tin minte mai era unul de 2503, da nu mai stiu cum se numeste. Si cu Lespezi - Caltun este o faza tare dubioasa. Cred ca exita si Caltun si cred ca are 2505 sau ceva de genul. Dar din pacate, pe harta, nu vad altitudinea la Caltun.

Acuma sa-mi fie rusine la bocanci ca nu am tinut minte virfurile. Va spun cu mina pe inima ca in clasa a10a le stiam in ordine cu tot cu altitudini. Si cu prima ocazie cind pun mina pe harta caut. Sa-mi fie rusine si la clapari. Nu am mai fost la ski de cind eram a12a. Adica de mai bine de un an. Si la bocanci si mai rau , ca nu am mai fost din Aprilie anul trecut. Mi-as da jumate de semstru pe o excursie in Faga. 

Cind iesim din pasa cu assigmenturile o sa revin cu faze funny de pe munte. Ca avem o groaza.

Am pus relevanta placuta de pe Vistea

Un comentariu:

Anonim spunea...

cu înălţimile e o mare problemă...ar trbui sa se organizeze expediţii de masurare cu aparate omologate şi tot tacâmul...ca datele de prin manuale sunt obţinute prin telemetrie şi proporţii şi nu cu ceasuri atomice cum e mai nou

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter