joi, 5 februarie 2009

Frustrarile unei programatoare in devenire II

Va las pe voi sa ghiciti care e prima parte (cu toate ca traiesc cu o vaga impresie ca sunt mai multe).
Eu de cind eram mica am zis ca asta vreau sa ma fac. Nu vreau sa ma fac nici doctor, nici astronaut, nici nimic. Bine ca am ramas doar cu vrutul si am am batut mingea pe maidan in loc sa fac ceva constructiv in acest scop. Si acuma ma chinui sa devin ceea ce vreau (uau, cita ambitie pe mine). Nu am zis ca sunt buna la asa ceva, dar eu incerc. Poate de-aia sunt frustrata, dar sunt in faza de negare.

Bun. Acuma sa va povestesc si de ce sunt frustrata. Nu ca v-ar pasa voua de asta, dar altfel si-ar pierde post-ul scopul. Am un curs la scoala de baze de date. Eu cind aud de baze de date, incepe sa mi se zbata un ochi si sa respir greu. Eu inca nu am trecut de stadiul la care eram in clasa a7a, cu SELECT *. Cu toate ca de atunci cica am trecut printr-un curs strong. Pe care la sfirsit l-am picat cu zimbetul pe buze. Cind vad joinurile alea complexe simt asa o sulita trecind prin creniul meu. Nu vreau (deci, nu vreau si subliniez verbul a vrea) sa inteleg asa ceva. Joinurile ca joinurile dar cind trebuie sa le scriu in SQL mi se pare si mai sinistru. Alt cuvint la care ma apuca tusea.
Acuma se va auzi vocea din umbra, urilind in constiinta mea: lasa ca e bine sa stii. Trebuie, se cere. Se plateste bine. Ba, daca era dupa se plateste bine nu alegeam sa ma fac ce vreau sa ma fac. Asa ca mai scuteste-ma. Nu imi place si gata. Si acuma vocea din umbra face misto de mine ca ne vedem la vara in sesiune. Ah si nu v-am spus despre nenea seminaristul cu aspect de pedofil si foarte entuziast, care ma sperie. Si care ne-a bagat sub nas nu stiu ce extra readings uper complex. Nu zic ca nu o fi interesant,dar pur si simplu refuz orice chestie care mi-ar putea largi orizonturile pe tema asta.

Acuma cred ca o sa trec la o frustrare cit de cit generala. Materia de programare. Extaziati si noi dupa un semestru de PF ca o sa facem ceva mai uman. Javra (cunoscuta intre noi pentru musca, latra si miriie). Mai am mult pina sa ma prind cum e cu programarea pe obiecte. Foarte mult. Si aici, recunosc, e vina mea. Mai am o tona de invatat. Cind sunt pusa fata in fata cu o problema sunt atit de tentata sa am o singura clasa cu o metoda main si gata. Aici mai este si problema cu mediul de lucru. Noi, dupa ce ne-am invatat cu emacs, va dati seama sa acuma nu mai exista nimic. Asa ca din pura curiozitate o sa stau intr-o vineri seara (in loc sa beau) si o sa incerc eclipse si net beans (wohoo, ca sa vedeti ce viata fascinanat au programatorii). Pai trebuie sa incercam, ca sa nu luam de bun ce ne zic profii.

Si acuma trebuie sa subliniez. Nu, viata noastra nu se invirte in jurul cursurilor de info de la scoala. Nu, atunci cind bem nu noi incepem sa discutam despre javra. Nu, nu noi ne sunam simbata seara sa ne intrebam despre daca putem folos emacs pe windows. Deci nu, noi niciodata nu am pierdut o noapte in incercarea de a ne face temele. Nu, eu nu sunt total incapabila. Nu, eu nu sunt total lenesa si nu stau intr-un jeg de nedescris. Si nu, nu visez la chestii ireale care mi-ar face viata mai usoare...

O sa revin atunci cind o  sa ma mai supere ceva (probabil foarte currnd) sau cind o sa am iara chestii nelamurite. 

Si o sa va anunt daca o sa devin vreodata programatoare...

...
pentru fanii mei care ma citesc atunci cind eu nu sunt in stare sa termin posturile:

-> da, am fost sa beau 3 zile. de fapt m-am si refacut dupa baute, ca au fost strong.
-> eu chiar nu am nimic cu chestiile de baza gen limbaje de asamblare. mi se pare chiar normal sa ne ia de la inceput si sa nu ne trinteasca in fata o chestie din aia complexa care face mai multe de cit ar trebui. puii mei, sa stim si noi de unde vin lucrurile.
-> nu vreau sa fiu ok (ce trist a sunat asta) vreau doar sa iau examenul si sa stiu si eu ceva acolo care sa ma ajute
-> nu vreau sa fac ceva ce-i platit bine
-> (bai da multe mai vreau): mai astept pe viitor feedback-uri (daca zic ca vreau pare dubios) asa serioase. poate imi vine si mie mintea la cap.

chestii care am uitat sa le spun mai sus si mi-e lene sa ma intorc:
1. am o carte de programare care ma frustreaza la maxim. sper ca nu sunt chiar asa retarda. daca nu ar latra ar fi mai bine.
2. de ce sunt femeile marginalizate in acest domeniu. sunt feminista. vreau egalitate!!!!!!

3 comentarii:

Andrei Vajna II spunea...

SQL e doar o frantura din cunostiintele pe care trebuie sa le stie un programator. O frantura din cateva mii, bineinteles. Si cum nu o sa ajungi sa le inveti pe toate, nu mi-as face griji din privinta asteia.

Oricum, noile tehnologii presupun sa stii tot mai putin SQL. E echivalentul unui limbaj de asamblare. E bine sa-l stii in cazurile limita, dar te descurci si fara ele.

Nici eu nu stiu exact cum e cu JOIN-urile alea, si daca e o chestie complexa, probabil m-a dat gata. Deci poti sa stai linistita. Daca prinzi esenta a ceea ce va invata acolo, esti ok.

Si aia cu posturi de "se platesc bine" sunt de fapt niste fraieri, care numa asta stiu si normal ca sunt platiti bine, ca nu are nimeni chef sa faca ce fac ei.

Astept continuarea post-ului.... Sau tu bei in continuu de 3 zile? :P

Andrei Vajna II spunea...

Aaaa, deci tu esti frustrata ca nu v-o luat de la origini? Atunci ai gresit faculta. Ar trebui sa fii la una unde va invata despre tranzistori si despre saturarea semiconductorilor. Exagerez un pic, dar cam aia e ideea. Nu tre sa-ti bati capu cu detalii scarboase de genu join-uri si registrii ca sa te descurci in viata (de programator, daca nu era clar). Pana cand dai cu capu de prag, bineinteles. Poate voi (la CS) nici n-o sa faceti limbaj de asamblare pe undeva. Habar n-am.

Stai tu linistita, ca ce ai invatat pana acuma la liceu e o prostie, si de-abia in anu 3 o sa-ti dai seama ce inseamna sa fii programator.

Si nu inteleg care e problema ta cu ce faceti voi in fiecare zi? Daca asta va fascineaza care e problema? Sau ti se pare ca esti o prefacuta si ca nu te integrezi, ca altfel nu inteleg frustrarea ta.

Sasa spunea...

sa stii ca am avut un moment de ratacire sufleteasca si am vrut sa ma duc la electro, dar mi-a trecut repede.

cum s-ar spune: i'm really looking forward sa ajung in anul 3 (aici trebuia sa urmeze niste epitete absolut fabuloase,care lipsesc cu desavirsire la ora asta) ca sa vad si eu ce si cum :D

a, doar mi se pare ca nu ma integrez in restul lumii. dar probabil asta este total irelevant.

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter