sâmbătă, 19 aprilie 2008

TOP 10

1. RUSH – Moving pictures: am prins micobul cu rush de pe vinil – Exit…stage left (un best of) si apoi am descoperit albumu susnumit. M-a impresinat sound-ul si virtuozitatea solistului/bassistului/claparului (nu numai ca cinta la 3 instrumente, dar rupe la ele).Piesa reprezentativa mi se pare YYZ, dar Tom Sayer cred ca este cea mai cunoscuta.Pe mine m-a atins Witch hunt.

2. RAINBOW - On stage: aici traiesc o dilemma, nu stiu daca rainbow sau black sabbath.uite ca am pus RAINBOW pe 2. Inca imi sustin parerea ca Dio rupe. Rainbow m-a impresionat din prima, asa ca nu prea sunt in stare sa zic prea multe despre ei .

3. MARILLION – Script for a jester’s tear: O formatie pur progrock care am descoperit-o intr-un concediu deosebit de lung si plictisitor. E cunoscuta pentru super hitul Kayleight, dar mie imi merge mai mult la suflet primul album

4. BLACK SABBATH – Heaven and Hell: nu stiu cit de multi apreciaza Sabbath. Nu am ales-opentru ca e o legenda sau pentru Ozzy,ci am ales un album din perioada Dio. IN opinia mea de nespecialista Dio mi se pare cea mai buna voce din hard.

5. DEEP PURPLE – Machine Head: obsesia mea din totdeuna. Albumul asta m-a marcat inainte de examenul de capacitate si inca lasa o urma adinca.bucuria mea ca am si eu acasa un colt de deep purple (batul lui Ian Paice din concertul de la Bucuresti)

6. PINK FLOYD – Dark side of the moon: no comment J - stiu ca FLOYD au un sound mai complex ca PURPLE, dar aici tin cont si depreferintele personale.

7. LED ZEPPELIN – Physical Graffiti: well aici este preferinta personala pentru sound. Trupa considerata referinta pentru hard –rock (prin albumul IV). Piesa care m-a impresionat pe mine este Houses of the holy (albumul Houses of the holy a aparut inainte de Physical Graffiti)

8. PROGRESIV TM – Puterea muzicii: nu stiu citi au auzit de prog tm(1972 Timisoara) dar a fost formatia lui LIviu Tudan. Mi-a placut sound-ul si mesajul pieselor (recomand cu caldura albumul) – pareau inovatoare pentru rockul romanesc al vremii.stiu ca devanseaza multe trupe mari dar trebuie sa fie si ceva de suflet (si in plus nu puteam sa nu ma fac de ris)

9. JETHRO TULL – Living in the past: formatia care a furat un grammy metallic pt best heavy metal band J

10. MAGO DE OZ – Gaia: o formative spaniola de heavy metal care are un sound mai ciudat (cu viori si orga). Asta mi se pare cel mai bun album si complex din cele putine pe care le au (nu-s foarte putine dar sunt sub 10)

Stiu ca este putin dezamagitor acest top (adica am inversat in clasament niste valori evidente), dar am tinut cont de preferintele mele pur personale.

Niciun comentariu:

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter