sâmbătă, 22 mai 2010

How the weather will be today ?

In curind aproape 2 ani de stat in Marea Britanie. Activitatea principala ? Stalkuit vremea. Eterna intrebare: cum va fii vremea miine ? poimiine ? peste o saptamina ? cum e vremea azi ? Oricum poate sa fie un soare feeric de dimineata si dupa 2 ore sa ploua de rupe pamintul 3 zile... Asa ca bancurile cum ca britanicii vorbesc despre vreme sunt foarte adevarate (si chiar o iei razna din cauza vremii lor).

Dupa ce am stalkuit intens siturile de vreme, le-am comparat intre ele, le-am comparat cu realitatea, ne-am gindit cum ar putea evolua, ne-am uitat pe arhive (aka aduceri aminte de anul trecut), am luat in calcul factorii de perturbare a climei, alinierea planetelor si altele asemenea am hotarit ca astazi o sa fie cald, si ca putem sa mergem la plaja.

Romania, vara: peste 30 grade, iti vine sa te bagi in frigider de buna voie si nesilit de nimeni. Deci, teoretic, obisnuiti cu temperaturile ridicate.

Aici, azi: 25 de grade. Iti venea sa te bagi in frigider de buna voie si nesilit de nimeni. Soarele ardea ca pe cimp in iulie. Ma simteam ca la 40 de grade in Bucuresti.

Plaja: plina ca la Mamaia in zilele ei bune. Cearceaf linga cearceaf, aproape. Nenii mai incingeau si niste gratare intre cearceafuri. Majoritatea faceau plaja imbracati (in fata mea era o tanti in trening deala ruoz pufos, din piata, statea la bronzat).

Apa: cit sa iti amorteasca piciorul de la genunchi in jos de rece ce era. In momentul ala la mine echivala cu 3 saptamini de pneumonie sau vreo 2 saptamini de dureri ovariene. Neni extremi chiar faceau baie (a fi facut si eu daca nu ma urmarea gindul cu cele 3 saptamini de pneumonie).

Eu: cu un bronz foarte sexi pe spatele gol al maioului (asa finut, abia vizibil) dar din pacate nu stiu cum m-am bronzat pe spate cu sutien (adica aveam maoiul peste, wtf), capatat chiar intre ora 2:30 - 7 (nici macar nu am prins ora de virf).

Linga noi niste neni cocalari britanici: niste neni cu multe tatuaje, niste nesveste ale nenilor cu la fel de multe tatuaje si ele si niste progenituri din casatoriile fericite. Nenii cu bere, muzica la telefon, vorbit tare. Plozii cu zbierat, alerget si stropit intre ei. In momentul ala ma simteam pe plaja la Mamaia (inainte sa se faca de fitosi).

Unul din plozi stropeste din greseala catre ceraceaful nostru (sincer, putea sa imi toarne si o galeata de apa in cap, ca probabil nu simteam pe caldura aia). Maica-sa cu bere si tatuaje il admonesteaza pe plod pina isi cere scuze de la noi (+1 de la noi, cocalarii romani nu ar fi facut asta). Nenii, cind se face ora de plecat, isi string frumos absolut tot gunoiul din jur si se cara fara sa lase nimic in urma lor (+100 de la noi).

So, which is better: portobello sau mamaia ?

Ah, si acum este 2 noaptea si eu ma tavalesc, literalmente, pe jos de cald. Sunt curioasa cum o sa fie in Bucuresti cind ma intorc...

2 comentarii:

Lenore spunea...

Eu vreau sa vii cu caldura ca eu nu mai pot cu frigu asta. Mi-au inghetat piciorusele sub plapuma mai ceva ca iarna...

Sasa spunea...

am murit ieri sub plapuma, mai ceva ca asta vara in bucuresti :P

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter