miercuri, 6 ianuarie 2010

Night hostel

Scara mea de bloc s-a transformat in loc de dormit pentru aurolaci. Cred ca e cite unul la fiecare etaj care doarme la caldurica. Mai se intimpla si in alti ani: mai gaseam cite unul ocazional pe jos prin scara blocului, mai unu cu o punga pe scari la intrare, mai cite unu in parcare de se oferea sa iti pastreze locul. Da nici chiar asa.

Acum, de ceva vreme, in mod invariabil gasesc niste homelessi la mine la usa. In fiecare noapte. sa va explic cum e schema: aduna toate presurile de la usi, mai pun si citeva cirpe si am pus de-un culcus. Nu mai pot sa ma intorc si eu ca omul de la un baieram de la vecina de deasupra ca aia stau fix la capatul scarilor si ar trebui sa calc pe ei. Si sunt ai dracu de stresanti cind incep sa sforaie si sa se foiasca. Nu e dragut sa auzi pe cineva frecindu-se in mijlocul noptii la tine la usa.

Cel mai tare e ca asta de doarme acuma (e acelasi, unu de dormea in fata la mega) vine si cu o gagica. Dorm acolo impreuna in patul matrimonial facut din presulete de sters pe picioare. Acuma asteptam cu interes sa puna de-o nunta, de-un botez la noi jos in scara blocului.

Imi amintes ca asta vara ma intorceam eu de la un chef si m-am impedicat de 2 homelessi dormind in hol jos, si ca de dimineata am intrebat daca am vazut 2 homelessi sau era numa o viziune data de lada de bere bauta...am trecut incidentul cu vederea la momentul respectiv, nefiind preocupata de evenimentele ocazionale.

Dar acu enervarea mea a ajuns pe culmi: ma intorceam calm si pasnic acasa. In hol jos aud un zgomot dubios. Cind casc ochii mai bine (si nasul imi este bucurat de mirosul sublim) vad un homeless dormin in toata splendoarea lui. Sforaia de rupea (si duhnea de rupea). Am chemat lejer liftul, am salutat zgomotos vecinele care coborau din lift si am stat si cu ele la o mica birfa, homelessul nada. Dormea ca un prunc.

Sunt curioasa ce o sa fie in continuare, citi homelessi o sa mai campeze la mine pe scara (ca au unde, 10 etaje cu coridoare largi, ghene si colturi cred ca pot acomoda lejer toti homelessi cartierului). Astept baieramuri in scara blocului cu mici, bere la pet si manele. Astept idile romantice intre homelessi de la etaje diferite. Astept telenovele si lupte pentru putere (care sa doarma pe presuletul mai comod). Astept zbiere de bebelusi si avorturi in ghena (pe modelul 4,3,2). Astept certuri pe teme de parternitate (exagerez la aia cu zbierete de bebelusi, aia mi-ar mai lipsi).

4 comentarii:

Anonim spunea...

Stateam sa ma gandesc da la mine de ce nu vin ?? Pai e frig de ingheata si pietrele la mine in scara.

alexandru spunea...

deşi aproape că te pişi pe tine râzând când citeşti ce scris-ai, te opreşti că altfel începe să pută... sper ca oaspeţii scării tale să nu aibe motive atât de puternice să râdă încât să nu aibe timp să iasă până la colţul blocului.

alexandru spunea...

aaa! şi ceasul blogului tău după ce fus orar e setat?

Adi Hazaparu spunea...

Şi la noi în scară poposeau, însă pe palierul nostru astă vară am schimbat parchetul călduţ, prietenos cu gresia rece şi insensibilă. Bineînţeles, n-au plecat de tot, s-au mutat cîţiva metri mai încolo. :)

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter