miercuri, 9 septembrie 2009

Rainbow, over the

Vineri, ora 7: Suna telefonul. “Bai,cica e concert Over the Rainbow in Fratelli”. Da cine is aia? Sunt bucatele din legendara trupa Ritchie Blackmore’s Rainbow. Proiectul a fost initiat de ex-vocalul Joe Lynn Turner si reuneste fosti membrii Rainbow: Bobby Rondinelli (1980 - 1983) – drms, Greg Smith (1994 - 1997) – bass, Paul Morris (1994 - 1997) – kbds. Cum Blackmore a refuzat colaborarea l-au cooptat in proiect pe fiul lui, Jurgen Blackmore.

Vineri, ora 9: Eu alergind disperata dupa metrouri .

Ora 9:15: Orbecai dupa minunatul club impreuna cu un amic. In mintea mea mica Fratelli era ca un fel de Bamboo. Nu m-am inselat prea tare. Nouaj de mii o cola mica.Am nimerit cind baietii repetau si am ascultat integral Street of Dreams. Barul era gol.

Ora 11: Incepe concertul. Turner topaie pe scena si este intr-o forma de zile mari. Observ aceleasi miscari ca in urma cu 25 de ani. Cinta atit compozitiile din perioada lui cit si compozitii din perioada cind Dio activa in formatie. Ne-am delectat cu Street of dreams, I surrender, Kill the king, The man on the silver mountain, Long live rock’n’roll, Since you’ve been gone, All night long si altele (au cintat cam vre-o ora jumate). Rondinelli ne-a oferit si un solo de tobe. Moment cheie: spre sfirsitul concertului basistului I s-a rupt o coarda de la bas.

Au fost foarte bine primiti de un public foarte slab numeros (nu exagerez cind zic ca erau 20 de oameni care se agitau in fata scenei si mai erau prin bar, probabil cei care veneau deobicei). M-a impresionat atitudinea lui Turner fata de public. Dupa ce ne-a zis sa venim mai aproape, a dat mina cu noi. Bariera dintre noi si ei a fost scena prea inalta. Au incercat sa ia pe scena un tip din public care a cintat citeva bucati faine si ceva gagica la sfirsit pe “All night long”, dar nu au avut success.

Socul maxim a venit la piesa dinainte de bis “Long live rock’n’roll”, cind s-a urcat pe scena Loredana Gro(a)zea si a cintat alaturi de ei (ar fi putut avea un dram de bun simt sa invete si ea versurile).

Simbata,ora 1:30: Ne hotarim sa stam si noi la o bere cu baietii, dar ne dam seama ca nu avem bani. Asa ca ii chestionam scurt. Aflam ca acest concert trebuia sa fie initial o petrecere privata, dar ca in ultimul moment s-au hotarit sa vinda niste bilete (inca stau sa ma gindesc a cui petrecere privata era ?). Ne povestesc ca aceasta este prima reprezentatie din seria de concerte in estul Europei si ca a2a zi aveau concert in Kavarna. Mai aflam ca Ritchie Blackmore si-a dat acordul pentru proiect numai daca fiul sau o sa cinte la chitara. Ceea ce nu a fost rau de loc, pentru ca Blackmore Jr. il ajunge pe taica-su din urma.

Ora 1:45: Plecam din Fratelli, cu promisiuni sa nu mai revenim acolo prea curind. Am realizat, ca dupa fiecare concert cu trupe in voga acuma 25 de ani, ca sunt norocoasa ca i-am mai prins in putere.Am plecat de acolo toti super incintati. Si salut proiectele de genul, care mai recreeaza si pentru noi astia mici atmosfera vremurilor trecute…

L.E: Intre timp am fost la Cerbu da Haur sa-l aud pe maestrul Steve Vai. Inainte a trebuit sa o ascult pe Lori, care ne-a facut o surpiza. Ultima piesa era in duet cu nenea Turner. Cum sa cinti in Deep Purple, Rainbow, cu Yngwie Malmsteem, in tinerete si la 50 si ceva de ani sa cinti cu Loredana? Cum ?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Fain moment ai prins. ;)

Sasa spunea...

da, chiar a fost unul dintre cele mai faine concerte, mai ales ca nu cred ca pe Rainbow voi mai avea ocazia sa-i vad vreodata...

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter