joi, 6 august 2009

Apa da 100 da euroi


Eu nu am calcat niciodata in ceva gen Bamboo sau alte baruri de genul asta. Mai departe de barul de metalisti din capul strazii nu am trecut (si am 2, cite unul in fiecare capat al strazii). Da ma credeti pe cuvint ca am vazut acuma 2 ani apa plata cu 100 de euro sticla ???

Saptamina trecuta se plingea maicamea ca ea nu merge la mall. Si o prietena de-a ei a contrazis-o. Si i-a amintit cum a mers in mall la Timisoara (corect este am mers, ca am luat si eu parte la masacru - eu nefinnd nici amatoare de malluri). Episod care refuz sa mi-l amintesc. Da mi-am amintit de sticla de apa de 100 de euro.

Intram si noi turisti pasnici intr-un restaurant pe acolo prin centru. Nu ma intrebati, ca eu eram la o virsta rebela, nu imi pasa unde mincam si dormeam. Si am nimerit un restaurant, unde meniul avea foarte multe pagini. Si arata destul de simandicos inauntru. In timp ce frunzaream eu meniul incercind sa ma hotarasc intre 5 feluri de mincare care nu le mai vazusem in Romania, vad ceva la bauturi care avea cam multe zerouri pentru gustul meu. Ma uit odata, ma uit de doua ori. Ba, oricum o dadeam tot 3 milioane de lei vechi ieseau. Ce dracu poate sa coste 3 milioane??? Apar in restaurant (care cind am venit noi era pustiu) un cocalar deala cu 3 rinduri de ceafa si cu mai mult aur de cit poarta fetele de la tara la casatorie si cu o pitipoanca solarizata dupa el. In momentul ala lumea mea mica si pufoasa s-a prabusit (pe vremea aia eram fata cuminte, da speram sa-mi clatesc si eu ochii cu ceva bunaciuni).
Cocalarul nedumerit o intreaba pe chelnerita ce e cu chestia de 100 de heuroi. La care tanti raspunde pasnica "apa plata, de-o beau vedetele de la Holywood". In momentul ala lumea mea mica a fost lovita de un meteorit. Apa minerala ??? Si aduce tanti o sticla. Avea 750 de ml (adica eu o beau dintr-una). Si cristale dealea pe sticla.

Dar fata lui tanti era de milioane. Tinea sticla cu ambele miini si zicea ca daca o scapa pe jos era salariul ei pe o luna. Si apoi zicea ca asteapta sa vina cineva sa comande apa deaia, ca sa nu le dea sticla si sa ia cristalele sa le puna pe rochia ei de mireasa. Foarte intreprinzatoare tanti.

Oare pitzipoancele apa deasta beau ?

Si eu am ramas marcata de sticla de apa plata de 750 ml.


2 comentarii:

svalentin spunea...

Eu am auzit si de cutia cu aer de 100 EUR...
Cine stie, poate peste 100000 ani, cand planeta o sa fie distrusa complet, o sa poata comercializa si ei "apa" sau "aer" la pretul pietei.

Meritoriu spunea...

Si ce draga nu ti-a dat mana sa iei o litra de licoare din aia??

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter