vineri, 31 iulie 2009

Ungurii si Tudor Chirila ?!

Bai, trebuie sa recunosc ceva. Eu ma uit pe Duna. Stiti ce e Duna ??? Este postul unguresc care se prinde in Bucuresti (Meritoriu sustinea in tineretea ei ca Duna este turcesc). Acuma nu va emancipati, nu ca as stii ungureste, cu toate ca am un nume de familie cu rezonanta, constintele mele despre acesta limba se reducea la a citi cuvintele (dar nu stiam ce citesc).

Cum la tv, nu mai e nimic interesant, mai aterizez pe Duna si ma uit ca proasta la poarta noua. Prin tinerete ma uitam la desene animate. Intr-o zi ma uitam pasnica la un film chiar. Si taicamiu se uita la mine si ma intreba daca sunt sanatoasa.

Acuma surfam posturile la teveu (eu cu Meri) si vedem pe un post printre Mutu, OTV, stiri cretine si Steaua, pe TUDOR CHIRILA. Da, Tudor Chirila in budigai. Rosii. Care se freca in mod lasciv de chitaristul formatiei lui. Dar noi am facut ochii mari cind am vazut pe ce post era Chirila. Pe DUNA! Asa ca am stat si am ascultat o piesa jumate miorlaita, un solo jazzist si niste scene porno. Si ne-am dat seama de unde era filmarea. De la Peninsula, Coke Live si cum puii mei s-o chema in ungureste grandiosul festival de la Tg. Mures. Publicul tinta a lui Chirila avea virsta cuprinsa intre 3 si 16 ani. Si erau toti emo.

Dupa ce a terminat partea cu Chirila mugind (n-au bagat nici o subtitrare) ne-au aratat niste baieti mincind mititei, pe care o tanti blonda i-a intervievat (in engleza - acolo am avut subtitrare). Acuma stam si ne uitam ca doua vaci la tanti care vorbeste pe limba ei cu unu blond (si nasol). Tot nu avem subtitrare (nici macar una pentru surdo-muti, poate asa am intelege si noi ceva). Ala blond a inceput sa cinte (tot nu avem subtitrare). Fanii lui par ceva mai in virsta decit cei ai lui Chirila.

Acuma, ca sa fiu circotasa. Au tot fost festivaluri pe la noi. Nimic la teveu. Da nimic. Am ajuns sa ma uit la festurile romanesti pe Duna.

Cine stie sa ne traduca si noua ce insemna in romaneste "Duna", are o ciocolata in forma de ursulet din Republica Moldova de la mine (asta ca sa vedeti ca ursul sprijina schimbul intercultural).

Eu acuma astept Meteo (la ala sper ca nu am nevoie de subtitrare).

6 comentarii:

Lenore spunea...

Daca domnu' Chirila nu era in budigai rosii cu scheleti/purcelusi/ingerasi/dracusori futaciosi..tot degeaba :)).

Hello Kitty spunea...

Elementar, draga Sasha. http://hu.wikipedia.org/wiki/Duna

Acu` sa vad ciocolata aia.

Andrei Vajna II spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrei Vajna II spunea...

Aaaaaaah, mi-au luat-o inainte la ciocolata.... (http://www.youtube.com/watch?v=kdwjp8Ifm8I)

Daca iti zic ca festivalu se numeste Félsziget primesc ceva? :D

A, si sa stii ca B'estFest a fost dat la Kiss TV si am inteles ca si Peninsula pe undeva pe la romani. Sighisoara la TVR, Garana va fi si el (integral) la TVR. Altele mai sunt? Stufstock, daca va fi, si el va fi tot pe TVR.

Sasa spunea...

@Hello Kitty: bai ,mi-ai dat o pagina integral in ungureste. ce sa intelegd in asta? o sa ma caut bine de ciocolata aia. alta acepti ?

@Andrei (mi-e lene sa iti scriu tot nickul): poate primesti ceva daca vii sa-mi traduci desenele animate :D ce zici ?

Andrei Vajna II spunea...

Nem tudom magyarul.

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter