sâmbătă, 11 iulie 2009

Complexe de oras


Trebuie sa le dau o bila mare si alba baietilor de la Timisoreana. Nu doar ca berea lor este cea mai buna bere romaneasca ieftina (no offence, este cea mai buna bere dintre berile ieftine), ci pentru campania pe care s-au apucat sa o faca.

Uitati-va la cele doua poze. Prima e facuta acuma vreo 2 ani, cea de-a doua acum vreo citeva luni. Cind am vazut cearceaful ala mi s-a parut geniala ideea. Nu mai vazusem nicaieri. Habar nu aveam daca va avea vreo finalitate. Daca va uitati atent pe cearceaf scrie "Am dus fatada la reparat. O aducem inapoi in curind". Si uite ma ca se poate si ca au adus-o inapoi (si arata si bine). Deci la unii se poate.

In Bucuresti avem un Lipscani care sta sa pice, cu niste stradute sapate si lasate asa si plin de tigani. Avem un consiliu local pe care il doare fix undeva de patrimoniul si parcurile bucurestene (oamenii astia au parcuri la fiecare 2 metri). Daca va uitati mai atent pe cearceaf, scrie ceva de genul ca impreuna facem orasul mai frumos si se semneaza primaria si Timisoreana. Vreau si eu sa apuc ziua in care cineva de la noi de la primarie nu va mai darima o casa de patrimoniu sau cind va face ceva ca sa salveze zonele istorice (si parcurile!).

Insa acuma 3 saptamini cind am trecut prin Bucuresti in calitate de turist, am vazut un cearceaf asemanator pe o cladire. Si am vazut o strada de pe Lipscani asfaltata. Si culmea, multe cearceafuri cu o campanie initiata tot de astia de la Timisoreana pe care scria cevea de genul "impreuna sa cunoastem Bucurestiul de alta data". Pai bine ba, au trebuit sa vina astia sa scormoneasca dupa cladirile istorice bucurestene pentru ca astia de aici nu sunt in stare ? Mie prima data nu mi-a venit sa cred ochilor cind am vazut cearceafurile. Promit solemn sa ma uit cu prima ocazie atent pe un cearceaf sa vad exact ce scria si daca scria ceva de primaria Bucuresti (cu toate ca ma indoiesc).

Acuma inteleg si eu de ce cei din provincie cred ceea ce cred despre Bucuresteni.

M-am si gindit ce o sa fac cu bila alba. O sa o pun intr-o doza de Timisoreana, ca si asa ma mai apuca pe mine meditatia profunda si ma intreb de ce nu exista bilute in dozele de Timisoreana.

A si am intriga o chestie, daca va uitati in prima poza apare un semn de WC , care in poza a2a lipseste cu desavirsire...de ce nu au restaurat si veceul ? (si ignorat , va rog, cu stil, coltul de cladire care apare in almbele poze, care este intr-o stare deplorabila; o luam si noi, usor, usor, dar sigur).

5 comentarii:

svalentin spunea...

Din pacate in Bucuresti este mai greu sa urmaresti pe cei in putere ce au facut si ce nu. (exceptand cazuri ca Lipscani)
In Timisoara, daca o strada are gropi, tot orasul o sa faca plangere. In Bucuresti nu ii doare pe cei din sectorul 3 de cei din sectorul 1. Desi ar trebui ca centrul apartine mai multor sectoare.

Si cei in putere se lauda cu "am amenajat 100 de parcuri", dar am vazut si eu un astfel de "parc". Era un petic de iarba verde de 2m pe 2m, intre 2 blocuri cu 2 banci si un panou imens pe care scria "spatiu amenajat de primaria sectorului X". M-a bufnit rasul cand am vazut ca se un kkt de petic verde. Cate astfel de panouri nu am vazut prin bucuresti pentru fiecare cacatel facut... cred ca mai mult au costat panourile decat "amenajarea".

Andrei Vajna II spunea...

Pai restaurarile alea primaria le pune la cale, ca doar nu se apuca o firma asa de capu ei. Timisoreana e doar un sponsor adus de primarie.

WC-ul ala e inca acolo. A fost restaurat de cativa ani, fiind o ramasita de pe vremea comunistilor.

Andrei Vajna II spunea...

Mda, daca te uiti mai bine in poza a doua vei vedea ca e alt semn de WC. E albastru si apare in fata portii cladirii albastre. Scrie clar "WC Public".

Sasa spunea...

@Vali: am tot citit academia catavencu de cind am venit. in fiecare numar este un scandal cu ceva parc transformat in teren pe care se construieste si cu cum isi bat joc de cladirile patrimoniu ale orasului.

@AndreiVajnaII: ma gindeam eu ca nu poate cineva sa puna de-o restaurare. atunci bravo lor ca au venit si la noi. SPER sa se intimple ceva. A, am gasit si eu buda cind m-am uitat pe poza aia marita la greu. e bine ca budele alea mai exista, ca la noi si pe alea le-au desfiintat.

Anne spunea...

Cata dreptate in articolul tau, foarte bine zis

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter