marți, 7 iulie 2009

B'estfest aftershock



Iote ca am fost si la aftershock. Acuma ca orice blogger care se respecta trag o cronica scurta la ce-am auzit pe acolo. Poate poate ma remarca si pe mine cineva si ma trimite acolo de partea cealata a garduletului sa fac poze. Glumesc cu asta, oricum eu ma duc la un concert, ma bucur acolo ,dar dupa am uitat complet ce s-a intimplat. Deci daca ma intrebati acuma de Jethro Tull-ul de la SIbiu spre exemplu, nu mai tin minte decit ca m-am udat.

Eu personal nu prea eram intru topoare, zei si altele. Ce m-a apucat in sesiun
ea de iarna. Si stiti ce e cel mai trist ? Ca mai in gluma, mai in serios muzica baietilor astora ajunge sa te prinda. Oricit de mult misto am face trebe sa recunoastem pina la urma ca sunt buni instrumentisti, ca tipul mic are voce si ca doar au o mica problema la mesajul pieselor, in umila mea opinie. Dar piesele sunt foarte cachy.Ce puteam eu sa fac in iarna aia amarita, stind in camera si invatind la materii care nu imi placeau? Si ca in concerte fac show (Dl.Urs este foarte intru zei si topoare, asa ca va dati seama ca daca scriu ceva de rau o sa imi maninc bataie).

Duminica m-am dus pe caldura aia infernala sa-i vad pe "kings of metal". Uniforma obligatorie de concert rock care te face sa te topesti dupa primii 2 metrii. Lume la festival girla. Cu parere de rau am ratat prima trupa. La Nexus si Thunderstorm nu m-am sinchisit sa ies de sub umblera (de primii n-am auzit, de la cei din urma stiam si eu 3 piese).

Apoi i-am ascultat pe Trooper. Am zis ca nu imi trebuie front row la baietii cu oo de otel si am stat lipita de gard si am cintat alaturi de cei 5 de la Trooper. Mi-a placut setlistul: clasicele Tari ca muntii, Strigat dar si piese de pe noul album ("Nu trebuie sa vrei", "17", "Old school baby"). SI au aveut ceva public. Era o tipa care tot striga isteric din public "Coiotu, te iubeeeeeeeesc" (si noi ne distram de mama focului).

Dupa au urmat Holyh
ell, pe care trebuie sa recunosc ca nu prea i-am ascultat. Mi-a picat in mina o piesa pe care mi se parea ca tipa suna ca naiba si am ramas cu ideea asta fixa. Sonorizarea mi s-a parut usor de cacao la ei. Cred ca cineva si-a batut joc de tipa si i-a dat vocea incet. La primele piese s-a auzit o varza. Pe la ultimile s-a auzit mai ok,sa zicem ca m-au convins cit de cit. (Nu ma intrebat de set list sau chestii de genul asta, ca habar nu aveam nici o piesa de la astia, in ignoranta mea mare).

Si momentul mult asteptat, cind au aparut si cei pe care ii astepta publicul. Acuma as putea sa va zic reteta cum sa fiti fete si sa vi-o luati de la fanii fanatici Manowar. Noi am scapat ca prin urechile acului, si asta numai din cauza ca ne-am despartit prin multime la un moment dat.
Baietii de la Manowar si-au facut intrarea triumfala pe piesa cu acelasi nume. Trebuie sa recunosc ca in momentul ala si mie mi-au tremurat picioarele (dar shht, sa nu mai spuneti la nimeni, ca eu sunt tare asa, nu vreau
sa se stie ca m-am emotionat). Ce m-a uimit. Au avut un public minunat in Romania. Eu personal nu ma asteptam sa aiba asa multi fani, si asa de fanatici (ca sa zic asa). A fost primul concert la care nu am vazut din cauza ca se agitau (si eu tind sa cred ca nu sunt prea micuta). Au fost doua pene de curent (adica s-au facut scrum 2 generatoare) pe Brothers of metal, si publicu a continuat sa cinte. Mie publicul mi s-a parut minunat pe toata durata concertului (you lucky bastards, you should apreciate this). Nu toata lumea a fost multumita de setlist. Am tot auzit mirrrrieli si cirrrieli. Din ce imi mai aduc eu aminte: Manowar, Blood of my enemies, Kill with power, Kings of metal, Heart of steel,Brothers of metal, The crown and the ring, Hail and kill (hugs and kisses cum am spune noi in grupul select de gagici), The gods made heavy metal, Warriors of the world si
niste piese obscure de pe Gods of war, care culmea, mie imi plac si nu ma asteptam sa le cinte. Mie mi-a placut setlistul, cu toate ca era loc de mai mult (sa ma completati daca am uitat ceva, ca eu mai greu cu memoria).
Show-ul a fost domol, nu cu ce fusesem eu speriata. Evident ne-a demonstrat Joey calitatie lui de mascul feroce cu niste gagice bulgaroaice. Un flacau brasovean cu trupa de groh - groh (cum am aflat ulterior) a confiscat o chitara de-a lui Karl (mie personal mi-ar fi rusine sa cint groh - groh pe chitara lui Karl) dupa ce ne-a cintat The gods made heavy metal.

A fost funny cum a explicat Joey problema cu generatorul (deh, noi suntem tari, we don't have enough power, de-aia avem o piesa in care zicem power de 36 de ori - mama voastra, nu sunteti ecologisti). Nu mi-a placut ca s-au luat de Iron Maiden si Metallica. Pai bine baieti, daca vine Eddie si va da foc la chilotii pufosi, voi ce faceti ?

Am fost uimita de citi au batut drumul ca sa vada concertul. Am vazut nenumarate steaguri ale Bulgariei, am vazut unul al Turciei, si inca unul care cred ca era ceva tara din fosta Iugoslavie. Si eu muream de bucurie ca pe Warriors of the World mi-am agitat steguletul meu cu Scotia (se uitau niste neni dubiosi la mine cind bintuiam pe acolo cu steagul dupa mine).

Sonorizarea la un moment dat a fost proasta (deja la concertele din Romania nu mai am nici o pretentie). Dar spre final sau am fost eu p
rinsa in show sau treburile au inceput sa mearga mai bine. Publicul ala minunat l-a acoperit de citeva ori pe nenea Eric.

Eu plecasem cu ideea ca la concertul asta o sa stau cuminte si o sa fac poze. Dar se pare ca am fost prinsa rau si mi-am pierdut tot cheful. Concertul a fost fain, cu toate peripetiile lui.

Si ca sa ma dau mare, mi-am pierdut identitatea ca sa ma duc la un official fans party, inainte de concert. Mai jos aveti dovada.

Acuma, sper ca va e clar ca nici o cronica nu poate descrie intru totul atmosfera si simtamintele de la un concert, daca nu ati fost si voi acolo.

2 comentarii:

Meritoriu spunea...

Gf, sunt mandra de tine. Sus chiloteii cu blanita :X

Lenore spunea...

Tre sa ma chinui si eu in weekend sa scot cateva cuvinte despre concertu asta. Tie ti-a iesit misto. True metal warrior ce esti :).

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter