sâmbătă, 25 aprilie 2009

Vocea de la radio

Azi de dimineata imi facea Dl.Urs in ciuda cu un meci. Eu, mare amatoare de fotbal, cred ca in conditiile de fata m-as uita si la FC scuipa in Dunare cu FC scuipa in Prahova. In timp ce meditam la cum as mai putea pierde eu vremea (stiti, sunt in sesiune). Am o revelatie. De fapt doua mai mici. Postul national de radio dadea meciurile din Divizia A la radio, in tineretile mele. Asta una, si a doua: poate postul national de radio emite si online. Cu inima in dinti ma pun pe cautat dupa minunatul site.

Gasesc programul. Da, inca mai dau meciuri din Liga 1 sau cum puii mei se numeste acuma. Si (UAU) emite si pe net. Eram mare fana a meciurilor la radio cind eram prin generala. Mai ales in clasa a8a cind statea maicamea cu toporul pe mine sa invat si cind ma prindea la TV uitindu-ma la fotbal facea scandalul de pe lume (bine, m-a luat maicamea de la un meci si in anul 1 cind sunt pasare rara pentru mine; adica o data la 3 luni cite unul asa). Ah si mai ales pentru porcariile alea de etape care se jucau miercurea cind eu ma duceam ca un copil constiincios la scoala.

O faza memorabila a fost cind m-a prins proful de mate ascultind un meci in ultima banca. Eu credeam ca ma da afara in suturi, dar nenea se distra copios. In ziua de azi nu cred ca mai asculta multa lume meciuri la radio. Il mai tineti minte pe Ilie Dobre? Eu inca sustin ca tipul zicea "Gol!" inainte sa intre mingea in poarta. Si nu cred ca sunt singura.

Am o imaginatie destul de bogata. Si aveam si ceva vechime in uitat la foltbal, asa ca nu imi era greu sa imi imaginez ce se intimpla pe teren doar ascultind la radio. Asa am facut si acuma. Si ma bucuram ca un copil mic. Vocile mi se pare ca au ramas in mare parte aceleasi. In schimb trebuie sa recunosc, la capitolul jucatori sunt pe cimp tare (noroc ca sunt multi de la Sportul care joaca prin Divizia A, dar nu ma intrebati pe la ce echipe). Inca mai au chestiile alea cu jucatorul meciului si nota pentru arbitru. Ultimele chestii nu se schimba niciodata.

Singura parte enervanta a fost ca nu mai dau meciurile intregi (probabil din cauza ca nu mai sunt toate la aceeasi ora) si a trebuit sa ascult o minunatie de emisiune cu muzica populara. Radio romania actualitati is shit as a radio. Si nu am scapat nici stirile si ora aia exacta. Mai lipseau cotele apelor Dunarii.

L.E. Au bagat acuma un pretty woman. Si inca sustin ca vocea unui nenea din aia mi-a chinuit mie copilaria cind comenta meciurile lui Sportul.

L.E. #2: L-am prins pe Ilie Dobre live. Mi se parea ca povestea mai domol. Sau poate era meciul de cacat. Apoi am prins un gol. Mi-am dat seama ca este inca in putere. Si ma gindeam serios daca sa-l dau pe mute sau nu :)



5 comentarii:

Anonim spunea...

Ai prins din ala in care suna corespondentii de la diferite meciuri si relateaza ce s-a intamplat sau un meci separat?

Pe mine ma distra aia la culme ca povesteau pe nerasuflate cate 40-50 de minute de joc in mai putin de 30 de secunde. Si daca prindeau si un gol exact pe intervalul ala ti-era mai mare dragul sa-i asculti :X

Da, si eu mai ascultam meciuri :)

Sasa spunea...

hai ma ca avea legatura citeva minute. preferatul meu era ilie dobre il auzeam din blocul ecin cind dadea gol.
auzi, si tineai cu FC Arges Dacia Pitesti ? (cind ascultam eu asa se numea echipa din Pitesti)
Cred ca in lumea de azi nu mai sunt mult care sa aprecieze radioul la adevarata lui valoare

Anonim spunea...

Tu ai o fixatie cu Ilie Dobre, vad. Mai era un nene care vorbea foarte foarte precipitat. Si un altu foarte foarte bleg.

Eh, ...radioul ramane prima mea dragoste.

Lenore spunea...

N-am sa ma leg de faptul ca postul asta are legatura mai mult cu fotbalul decat cu radioul dar trebuie sa-ti zic ca prin liceu facusem o mare pasiune pentru ascultat radio si emisiunile de rock ce erau difuzate de posturile din Targoviste. Pentru o perioada de timp chiar incepusem sa-mi doresc si eu propria mea emisiune. Nu s-a materializat :(.

Sasa spunea...

imi amintesc si eu de emisiunea de seara la minisat.ce vremuri.chestia asta cu radioul m-a debusolat total ieri.parca il uitasem sau parca il pierdusem pe undeva.
si doar nu credeai sa scriu un post despre emisiunile de metale de la radio minisat :P ? logic ca a iesit despre fostbal.

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter