joi, 9 aprilie 2009

Romanul si statul la coada...

...nu se impaca bine de loc. Pe mine ma omoara coada de la metrou. Sinucidere curata la metrou la ora 7. La Victoriei mai exact. Sa incep cu scarile rulante. Peste tot lumea civilizata stie ca pe scara rulanta se sta pe partea dreapta si pe stinga se lasa acces liber la lumea care urca si coboara. Din ce am vazut eu in tarile civilizate daca e pina scara te asezi in sir indian si astepti sa te urci. Asta daca vrei sa stai. Daca nu o iei la pas pe stinga. Azi la noi: o gramada compacta care STATEA pe toata scara. Ar fi trebuit sa ma dau grabita si sa-i injur sa faca loc. Pentru ca era dreptul meu. Ce naiba va cade mina daca stati la o COADA, IN SIR INDIAN, FARA SA VA BAGATI IN FATA ??? Stiu, nici mie nu-mi place. Stau si ma foiesc. Astept. Imi pierd rabdarea. Dar in final nu am de ales si STAU! Ca asa e civilizat. Ca suntem egali si ne respectam drepturile. Eram la 11 noaptea pe scara la metrou cu o prietena. Se asezase pe stinga ca sa vorbeasca cu mine. Nu mai era lume. Am luat-o frumos cu degetelele mele delicate si am mutat-o o treapta mai jos. Si i-am explicat. 

Dupa ce am trecut de episodul cu scarile ajung la episodul cu urcatul in metrou. Evident GRAMADA. A, ba nu, azi era o semi coada in dreptul usilor. Eram, uau, ma asez frumos la capatul cozii. Cind de deschide usa, poporul de pe peron navaleste in metrou. Ho, ca nu sunteti pe cimp. Vrea si lumea dinauntru sa iasa. Nu va lasa metroul acolo. Pe bune. Dati-le voie si oamenilor sa iasa calmi si apoi intrati. Azi am crezut ca o lipesc pe una de geam: "Lasa-ma femeie sa ies naiba din metrou.Ai RABDARE! 

Ar trebui linsati. Si aia care se baga in fata ar trebui linsati. Suntem toti egali. Toti trebuie sa stam la coada. Ca altfel egalitatea ar duce la BULUC. Deci , invatati ce-i aia coada, nu stiva, COADA (fifo). 

Este ceva normal, natural si firesc sa stai ordonat la coada. Sa nu va aud ca sunt fite astea sau ca asa e in Romania. NU asa trebuie sa fie. Trebuie sa invatam si noi sa ne respectam.

O sa revin cu un post despre gunoiul de pe strada. Si probabil si acolo o sa fiu la fel de dura.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ti s-o fi urat cu binele ala din Eburgh. Daca te mai prin odata ca zici ca " la mine e civilizat si aici la voi e vai de capu vostru " te trantesc eu cu botu tau ala mare si umed de urs terorizant exact cu capu de acvariul lu Janne. Civilizat, necivilizat, noi ne ducem existenta acilea. Sus Romania !!!Jos snobii din Scotia!
...hihihi...

Morticia spunea...

Eu sunt pentru: jos nesimtitii din Romania! De fiecare data apuca sa urce 1,2..10 oameni pe stanga, dupa care se posteaza vreo duduie sau vreun "dudui" in pozitia "pe loc repaus", eventual se uita in spatele ei/lui sa vada daca e cineva (adica fix ala din fundul lui) care se agita vrand sa urce si in cele mai multe din cazuri ramane in aceeasi pozitie indiferent de agitatia observata. Oricum nu ai ce sa le faci... So fuck 'em! :P

Lenore spunea...

Tre sa mai treaca cateva decenii bune pana o sa avem si noi parte de oameni civilizati ca in vest. Bine, acu sa nu generalizam, sunt si oameni civilizati printre noi dar proportia e covarsitoare in favoarea celorlalti. Chiar avea dreptate ala de a zis ca Bucurestiul este cel mai mare sat din Romania..

Sasa spunea...

Mona,nu este vorba de snobism. Este ceva normal care nu se respecta. De ce Romania vrea sa fie pe minus in loc sa incerce sa fie macar pe -. In toata existanta me am stat la o singura coada civilizata in Romania, care nici de cum nu a fost in Buc.
De ce nu vrei ca sa ne respectam si aici unii pe altii?

Lenore spunea...

Eu nu cred ca Mona nu vrea. Mona vrea. Dar e si realista in acelasi timp. N-ai cu cine :P.

Christine. spunea...

ba, omor, neomor, e romania, ma chinui aici pana la 19 ani, deci gura, da?:-l


Si eu o sa stau in uk, nu ca snobii de scotieni>:P

Sasa spunea...

auzi tu, ai invatat geografie? unde ti se pare ca e scotia, daca nu in UK ? oare de la ce vine uk ?oare din cine este format uk ?ar vrea astia sa nu fie in uk.

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter