joi, 27 noiembrie 2008

Lifturile din AT

Nu stiu daca am mai zis ca AT se numeste cladirea facultatii noastre. Mirobolanta cladire cu 9 etaje, care in curind va deveni a 2a casa. Cladire de altfel intesata cu oameni de la CS. La cele 9 etaje se cere si un lift, care de fapt la noi sunt 3. Si totusi fiind cladire de CS, trebuie sa fie si lifturile alea destepte, nu ? Lifturile noastre vorbesc. E frumos o data, de doua ori, da la un moment devin enervante. Este o voce de-aia de nene telefonist care iti zice frumos sa te dai din fata usilor cind sunt pe cale sa se inchida. Si daca nu te dai , nenea insista si insista. Intr-o zi l-am vazut pe un flacau care statea in usa la lift ca sa tina liftul pe loc (si se conversa cu cineva care era in lift) si deja vocea de nenea mai avea putin si se isteriza.
Ca sa fie si mai destepte lifturile, sunt din alea mari care se plimba in sus si in jos si opresc la toate etajele care sunt chemate. La fiecare etaj au 2 butoane cu care sa le chemi, de in sus sau in jos. Butoanele reflecta directia in care vrei sa mergi. Fiind lifturi care opresc pe drum de mai multe ori, daca esti la parter te plictisesti pina vine liftul. Te plictisesti la modul grav. Eu am treaba in general la etajele 3 si 5. Si ca un om de CS adevarat mi-e lene sa o iau pe scari asa ca stau pina ma dezintegrez sa astept liftul. Cind se deschid usile nene cu vocea usor isterica iti zice daca liftul merge in sus sau in jos. Sa presupunem ca tu esti la parter, vine liftul, nenea zice ca merge in sus si tu apesi pe subsol. In cazul asta liftul te plimba pina la etajul la care era chemat si apoi se duce la subsol. Va dati seama ca atunci cind ma urc in lift nu ascult daca nenea zice "lift going up" sau "lift going down". Intr-o zi a trebuit sa fac o excursie fascinanta de la etajul 3 pina la etajul 5...via subsol din cauza asta. Bine, trecind peste faptul ca mai dau rateuri cu apasat pe in sus si in jos cind chem liftul si tot asa, voiam sa cobor de la 5 si am ajuns pe la 9 ca am apasat din greseala si am chemat un lift care se ducea in sus.
Dar mie cel mai sinistra mi se pare vocea usor isterica a lui nenea care vorbeste. E foarte infricosator sa se converseze liftul cu tine. Lifturile de la noi mai au niste surioare in cladirea de linga care sunt si mai sinistre. Acolo este o voce de tanti telefonista, si sunt cu totul de sticla, si mai au su usi pe ambele parti.
Ah, am uitat sai mentionez pe aia care cheama liftul, se plictisesc de asteptat si pleaca, sau pe aia care apasa ca idiotii pe un etaj gresit in lift. Liftul in inteligenta lui remarcabila se plimba pina acolo (ma rog, aici nu e vina lui).
Daca tot le voiau destepte nu puteau sa le faca mai destepte ? Si eu care ma plingeam ca la Bucuresti venea greu liftul pina la etajul 10...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Esti incompetenta. Cum sa faci misto de niste lifturi asa emancipate?? Cum iti permiti. Mie liftu meu nu-mi vorbeste desi mi-as dori. El doar se opreste aiurea intre etaje. Iesi tu daca poti printr-un spatiu de 70 cm patrati. Hua, sperietoare de lifturi ce esti!!!

Sasa spunea...

ah, am uitat sa preciez ca la unul din lifturi nu se inchide usa si ramine la etajul 1.noroc ca baietii de la CS sunt fortosi si reusesc sa inchida usa.deci din ala al rau se iese cel mai usor ;)
ah si tu o ai pe fetita, noi nu o avem =((

Anonim spunea...

Sa nu uiti sa o intrebi pe Claudia cum e sa urce in acelasi lift cu fetita si cu mine pe post de liftiera. A fost o experienta unica pentru ea. A facut pisu de emotie.

Sasa spunea...

cine a facut pisu, fetita sau claudia ? :))

Anonim spunea...

CLaudia evident

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter