duminică, 28 septembrie 2008

Romania nu este o enigma

De cind am ajuns aici tot avem probleme pentru ca lumea nu prea stie unde este Romania pe harta. De obicei discutia intre un roman si un bastinas se termina dupa vreo 2 linii:
 - Where are you from?
 - Romania.
 - Oh yeah.

Cind oamenii astia aud de Romania parca intra in pauza de memorie. Nu stiu de unde sa o ia si unde sa o localizeze. Cel mai rau este cind te intreaba daca Romania este in Europa. Insa azi am avut noroc, am dat peste un nenea care stia cu aproximatie unde este Romania.

Ne ducem si noi ca niste fete respectabile duminica seara la supermarchet. Lista de cumparaturi era ceva de genul 1 sticla de votca, cipsuri si sirop de portocale (previzibil pentru cam ce se bea pe aici - aparent am ajuns in patria votcii). Ajungem la casa si nenea de ne cere idurile. Noi ii intindem cu mindrie pasapoartele pe care scria mare ROMANIA (au o problema daca le dam buletinele, nu vad unde este data nasterii. pe buletinul romanesc nu este trecuta explicit). Si nenea binevoitor la 10 fara (la 10 magazinul inchidea) se gindeste sa ne faca conversatie:

nenea: Romania is near Hungary ?
noi: (de-a dreptul entuziasmate.nu conta ca ne zice de unguri, macar stia ca ne invecinam cu ei) yes!
nenea: is that in the north of Europe?hmm..or in the east?
noi: south-est (deja un pic dezamagite)
nenea: there must be very warm there...
noi: very hot in the summer and very cold in the winter
nenea: oh that's good. Here is always cold.
nenea: oh thank you,girls! Have a nice evening!

Ce poti spune la 3 fete care ies din magazin cu o sticla de votca?Am nimerit si noi un nene vorbaret. Care avea idee cit de cit ca Romania exista (si nu e in Asia). Dupa ne lamentam noi ca nenea nu a fost niciodata iarna sa vada cum este la -20 de grade.Si nici nu credem ca vrea.

Ah, pe linga povestea cu nenea. Ursul nu se dezminte. Am intrat intr-un stilp pe strada.De beton.Cu totul. Incep sa cred ca neuronii mei au esuat toti in Bucuresti. In canalul in care am picat inainte de bac.(ofer recompensa daca se duce cineva sa-i scoata de acolo si ii trimite pina aici)

2 comentarii:

Anonim spunea...

stai bre, credeam ca vrei sa imi povestesti de stalpu din spania. Da ce draga, stalpii din romania nu iti plac????

Sasa spunea...

nu. se pare ca in Bucuresti imi plac doar canalele.

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter