joi, 23 august 2007

un/o weekend anormal la munte


se duce si ursu ca ursu la munte. ajung in poiana (ca omu pe la 12 asa) si prind o zapada de tot rahatu si o coada si mai si. la intrarea in cabina ma asteapta cu un zimbet sadic dirigu (da,da stiu un inceput perfect). trec peste si dau 4 ture in zapada aia fleasca: in poiana ruia imi iau o teapa si dau cu fundu de pamint.injuraturi, mame, sfinti, cruci si o durere groaznica de spate. ajung acasa unde ma tolanesc pe o canapea incercind sa dorm iar pe seara ma echipez pentru evenimet: concert celelalte cuvinte. dotari alea,alea, tricou, album, voce. iarasi bate emotia la usa. stau in hol singura, inghetata si tremur (asa patesc de fiecare data inainte de cc). intr-un final ne caram cu alai mare catre sala sporturilor din brasov. pe drum trec pe linga gara: straziile sunt la fel de pustii iara in radio se aude iarna de la celelate cuvinte.amintiri: seara, strazi,un zimbet, o privire, o gara, o despartire...in fine trecem repede peste momentul poetic si ajungem la sala unde gasim 3 muste si 2 brotaci. la concert pop e ofticat la culme ca nu-i public, prestatia nu foarte la inaltime, insa emotia tot la locul ei. trecem de la o sa am pina la WWW (pt cunoascatori).dupa agitatie, autogtrafe chestii. tot nu-mi vine sa cred cum au stat aia la autografe pt cele 10 muste dintre care 5 din bucuresti dar ma rog.
ajung si eu acasa ca omul disperata ca a2a zi la 9 tb sa fiu pe pirtie si capat o cana mare de vin fiert si un somn pe aceeas canapea.dimineata cu lene si durere ma car la ski unde merge treaba mult mai bine decit cu o zi inainte. evident ca deobicei romanul nu prea le are cu bunul simt si statul la coada, dar ce sa-i faci? termin distractia 1 data cu zapada care se fleoscaie definitiv si ma intorc acasa. de plictiseala dau o tura pina pe sub timpa cu ocolire pe republicii (adica ocolesc ca proasta jumatate de oras ca sa vad o fintina si un turn cu ceas...). si incepe o aventura pe republicii si spre poarta scheii, ma abat si pe sforii ca sa vad si eu ceva (ultima data cind trecusem pe acolo nu eram chiar complet treaza si atenta la ce se intimpla in jurul meu.). termin cu partea istorica a orasului, ocolesc si sportivul (ca deh nu mai nimeream stradutele se ajung direct la cabina) ca sa ajung in final la patinoar si de acolo la cabina. la terasa de linga cabina se auzea o populara la maxim din aia cea mai jegoasa. stau pe banca si citesc programul la cabina. meditez daca a mai ramas ceva integru pe lumea asta si neatins de manelizareao-globalizarea asta. inainte de a ajunge la vreo concluzie o iau incet catre universal caci trebuia sa ajung inapoi la ceasul rau ca sa plec la bucuresti(daca o sa treci vreodata prin brasov o sa intelegi semnificatia acestor locuri :P). pe drum inapoi evident o aglomeratie de iti venea sa le zici cite ceva de mama la prahovisti, bucuresteni si toate natiile.ajung cu o durere ingrozitoare de spate acasa si mutumesc in gind ca nam mai ajuns si la cai ca ma mai vedeai si strimba si cracanata luni.morala?
morala e ca o sa murim incet si sigur, ca imi iubesc skiurile atomic chiar daca le injura toti , ca telecabina din brasov chiar merge, ce se poate skia printre ghiocei si ca prahova e populata 80% cu bucuresteni.
si ca brasovul e trist cind il vizitezi singur....

Niciun comentariu:

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter