marți, 26 aprilie 2011

Si ursii au talent


Nu, n-am murit. Numa am avut scoala si acuma am sesiune. Si o vacanta tristuta pe acolo in care am fost ocupata cu multe cafele cu oamenii pe care nu i-am mai vazut de muuuuuuuuuuuuuuult.

M-am uitat la fabuloasa emisiune: "Romanii au drame". Se pare ca romanii nu au priceput ce inseamna formatul 's got talent. Pacat, si-au batut joc de un nenea cu boce spalator de masini (si cu ceva poveste impresionanta in spate, dar macar avea talent) si de un minor fara oo olimpic la religie (si ala cu ceva talent).

Dar acuma va scriu nu ca sa va indem sa donati 1.61 cocosi proteveului pt a vota un orfan netalentat. Mai bine punem mina de la mina si donam sa ajutam ursii din Carpati, care sunt asupriti mai ceva decit orfanul netalentat al Romaniei (macar daca era un orfan era ceva, da am impresia ca is un pic mai multi).

Ursii nu au servicii sociale. Ursii nu mai au habitat. Ursii in curind nu or sa mai aiba casa. Ursii nu au metode contraceptive ca sa isi controleze inmultirea. Ursii nu au puteri in stat care sa-i apere de invadatorii bipezi ai habitatului. Ursii cu greu se mai multumesc cu oile din ce in ce mai putine. Acuma ma refer la o categorie de ursi defaovorizata, in care noi aruncam cu pietre de cind l-au mincat pe nenea care dormea beat pe o banca pe Timpa.

Ii putem ajuta cumva ? Eu cred ca da. Adopta si tu simbolic un urs pe www.adoptaunurs.ro si doneaza niste banuti in sprijinul ursilor la WWF. Sau macar da-le 2% din impozitul tau (daca nu te-ai hotarit sa sustii o cauza care ti se pare mai nobila).

Eu cu dl.Urs ne-am hotarit sa adopatm un urs. De ce ? Pentru ca ne-am gindit la ursii din Racadau, sau de pe Timpa sau din Sinaia sau Busteni. La ursii carora nu le mai e frica de oameni. La ursii care vor ramine fara casa sau care maninca din tomberoane. De ce ? Pentru ca niste locuitori marinimosi le-au distrus habitatul si le-au violat intimitatea cu bliturile aparatelor foto. Adopta si tu unul, ca sa ii ajuti sa ajunga in rezervatie unde se pot bucura de contidii de viata adevarate si unde si pot desfasura linistiti ciclul vietii fara sa fie impiedicati de oameni.
Stai 2 minute si gindeste-te ca si ei sunt animale ca si tine. Gindeste-te ca suntem una dintre putinele tari din Europa care mai are ursi bruni. Si nu numai in gradinile zoologice. Gindeste-te ca pe ei nu ii ajuta nimeni, ca ei nu pot iesi in strada sa demonstreze pentru conditii de viata mai bune, ca se duc la doctor si zic ca ii doare burtica si apoi ii vindeca. Gindeste-te la ursuletul tau de plus de cind erai mic. Gindeste-te ca daca ar putea ar plinge...



5 comentarii:

Sandy spunea...

super articol....iti dau dreptate

reli spunea...

frumos

Alexi spunea...

Nice blog...future fan :)

http://alexi18.blogspot.com/2011/10/l-i-s-pus-pata-pe-caine.html

Service Laptop spunea...

Ar trebuie sa-i protejam mai mult.

Reparatii Laptop spunea...

Romanii au talent si placere de a distruge natura.

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter