marți, 24 mai 2011

Nu mai salvati caii salbatici care nu sunt salbatici

De vreo 3 zile toata lumea cu caii salbatici in sus, caii salbatici in jos. Care e treaba cu caii ? Am dat azi din greseala peste un articol din academia Catavencu despre cai si apoi am mai citit niste articole in publicatiile onlain. Acum, sunt pe cale sa ma bag intr-un subiect in care nu ma priveste absolut deloc, asa ca astept sa imi sara lumea in cap.

Din ce am citit eu, am inteles eu caii salbatici nu sunt salbatici. Erau caii oamenilor care i-au lasat pe acolo. Si caii s-au apucat sa rontaie si lor ce le iese in cale, adica plantele din rezervatia Delta Dunarii (cum suntem hipsteri, stim cu totii ca Delta Dunarii este rezervatie a biosferei). Acum, daca ai avea de ales intre niste cai si rezervatia biosferei, voi ce ati alege ?

Si apoi au aparut in scena niste neni de la un ONG carora nu le mai mergea treaba cu cinii si s-au reprofilat. Acuma, eu sunt intrigata de mai multe chestii:

1. De ce ma freaca pe mine, hipster fiind, ce face nenea cu calul lui. E ca si cum te-ai lua de mine ca imi tai porcul meu propriu si personal de Craciun.
2. Eu, cal fiind, de ce distrug zona protejata ? Si de ce niste oameni ma recompeseaza pentru asta.

Nu e ok ce-au facut nenii cu caii. Nici eu nu sunt de acord cu violenta animalelor. Nu sunt de acord cu niciun fel de violenta. Dar nici nu sunt de acord sa te bagi in viata oamenilor. Si sa faci ditai scandalul mediatic pentru o chestie care mi se pare total neinteresanta la ora actuala. De ce nu ne preocupa ca mor copii de foame sau sunt batuti. De ce nu macina gindul ca ne poluam tara? Sau la astea ne-am dat seama ca nu mai avem nici o solutie si ne apucam sa militam despre cum sa salvam rosiile din gradina lui Costica pe care le uda cu pesticide?

Si acum o intrebare pentru hipsterii care spameaza intr-o fericire cu "salvati caii salbatici", voi aveti habar despre ce e vorba ?


Si acuma, ca I'm back in the game, ar trebui sa ma apuc si de adevaratele treburi editoriale care zac de ceva vreme pe birou.

13 comentarii:

Aripa spunea...

Hai ca iti sare lumea in cap :P

In primul rand, caii sunt salbatici. Am vazut cu ochi mei cai salbatici pe malurile Dunarii.

Treaba e in felul asta (din ce am inteles eu): caii salbatici sunt prinsi ilegal de diversii oameni din zona pentru ca bietii oameni mor de foame si au gasit urmatoarea afacere> prind cai salbatici, fabrica martori care sa zica ca is ai lor, le fac acte si apoi ii vand la abator. Na! Mai esti de acord cu asta?

Problema e ca si oamenii sufera si animalele si e treaba complicata, dar nush ce Dumnezeu ai citit tu ca acei cai strica plantele pe acolo. Animalele salbatice cam erau acolo dinainte sa fie oameni deobicei.

* daca vrei sa scrii editoriale regula numarul unul este documentarea inainte si nu cu articolase ce sunt menite a fi sarcastice si pline de conspiratii

pupici

Anonim spunea...

Superrr blogul, bravo tie ca potii :* te felicit ...blogareala placuta in continuare :*

Anonim spunea...

ziceai intr-un alt articol despre ursii din sinaia.. hai sa-i omoram si pe ei, caci "strica", nu? caii nu strica nimic, asa e in salbaticie.. daca e salbaticie, o lasi asa cum e..daca o schimbi, cred ca ar trebui schimbata si denumirea ;) oricum, sunt cai salbatici, printre putinii ramasi prin europa..

Sasa spunea...

pai aripioara draga,eu ma documentasem inainte.dar deja devenisera iritante toate articolele si campaniile din interneti. si parerea mea e ca in delta ai si tu grija de ebse intimpla pe acolo. si foarte bine ca eu sar in apararea fiecarui fir de iarba si gindac de bucatarie neajutorat. ideea postului ala era sa ma iau de hipsteri ;)

anominule,multumesc pt ce mi-ai zis.ne stim cumva?

MAAC spunea...

very nice

Anonim spunea...

Ursii, da ursii, mai sunt liberi ???

Anonim spunea...

Vezi ca ai mult spam pe aci. Nu faci si tu curatenie ????

Informer spunea...

Sunt destui cai salbatici pe la noi

Anonim spunea...

Salutare,

imi place blogul tau si am sa-l introduc in lista mea de link exchange. daca doresti, poti sa folosesti si tu de pe site-ul meu cateva aplicatii interesante: generatorul automat de link scurt (asta este gadget certificat gooole), codul qr generat automat al fiecarei pagini in care il pui, pr-ul generat grafic pentru blogul tau sau orice alta aplicatie ti se potriveste de pe site-ul meu.

Intra pe http://wikitools.ro pentru a-ti alege ce aplicatii iti plac si a vedea conditiile de link exchange, care ne vor aduce la aman2 mai mult trafic.

Multa bafta

Sasa spunea...

dude, this is waaaay too much spam :|

Masaj erotic Craiova spunea...

nu toti caii sunt salbatici!

Punctultau spunea...

Putem sa facem un review sitului dumneavoastra, astfel ajutandu-va sa obtineti mai mult trafic. Intrati pe linkul acesta pentru mai multe detalii. http://punctultau.ro/scrie-cu-noi/

Unknown spunea...

xcapablex.blogspot.com/
welcome ! : ))

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter