sâmbătă, 20 februarie 2010

I've been on telly

Realitatea si-a spalat pacatele fata de mine (sper). A doua zi dupa ce ajung in Ro, vad mare stire gen "avionul companiei x cu care calatorea presedintele nu a putut ateriza la timp". Do I care ? Belesc ochii mai bine la tabela din aeroport unde arata ceva de avionul lui Base, si deasupra, era evident avionul meu care avea 1 ora jumate intirziere.

De ce m-ar interesa pe mine ce-a patit Base, cind au am patit acelasi lucru (poate un pic mai grav). Base nu cred ca s-a consumat nervos ca nu mai prinde legatura spre Bucuresti din cauza intirzierilor. Base nu cred ca a murit de foame in aeroporturi, asteptind sa plece avionul ala odata. Este ultimul lucru care ma intereseaza ca cetatatean ca avionul ala nu a putut ateriza/a avut intirziere/ s-a prabusit intr-o mlastina cu capcauni. Serios. In seara aia o groaza de oameni au patit aia, au trait cu stress, au ajuns acasa mai tirziu , fara bagaje. Probabil lui Base nu ii pasa de bataia pe care am mincat-o acasa de la taicamiu care a trebuit sa ma astepte pe Otopeni intre decentele ore 23:50 - 1:20. La fel cum lui Base ii pasa de viata mea privata, asa imi pasa si mie de a lui.

Acu 10 minute am aflat ca a fost la stiri faza cu cabina (nu, nu am fost printre norocosii care i-a scos dupa 2 ore cu sacul simbata). Faza in sine nu a fost cine stie ce. Cit sa iti dea o sperietura groaznica. Si cit sa te faca sa te gindesti daca mai ai de gind sa calci in vreun teleferic de la noi. Da tot parca era mai interesant decit faptul ca avionul lui Base a avut intirziere.

Sa va descriu senzatiile tari din 1970: noi, o mina de oameni pasnici in cabina, ne indreptam lenes catre masa de prinz. Din senin se aude crrrrrrrrrrrr, trosc, bong, crrrrrrrrrrrrrr. In momentul ala incepi sa te intrebi: O sa cadem ?O sa murim ? Ne mai scoate cineva de aici ? O sa mai apuc sa imi vad broasca testoasa vreodata ? Nenea se aude zbierind in statie "1400,1400, ma auzi ? Opriti cabina 2! Opriti cabina 2!". Se opreste, nenea se urca sus si incepe sa dea ciocane. La un moment dat se uita la noi si face "trage si tu frina. stii care e frina ?". Nenea era de o zenitate rara, ne tot asigura pe acolo ca nu-i nimic grav (si atunci de ce nu pornim???).

La un moment dat nenea care mai cobora inauntru sa mai ia o scula si sa ne mai zica ca nu-i nimic grav ne zice sa nu plecam de acolo. La care eu intr-un moment de zenitate maxima ii raspund "unde dracu sa plecam ??? (eram literalmente intr-o cutie deasupra haului, unde am fi putut pleca ?). Pina la urma o luam usor, usor inapoi spre statie. Se mai blocheaza chestia fix inainte de intrarea in statie, ne trag nenii usor, usor pe cablu, ajungem in statie si ne dam jos. Ne zic ca in 10 minute se repara. Asteptam, asteptam, asteptam. Pina la urma dau drumul la telescaun si ajungem degerati sus (nu stiu cine a avut ideea aia geniala cu telescaunul ala).

Am auzit ca au zis ceva la stiri de cabina care a stat spinzurata 15 minute (15 minute am stat acolo spinzurata in neant gindindu-ma la nemurire sau poate murire ???). Mie mi se pare mai interesant cind se intimpla ceva neobisnuit cu oameni obisnuiti , decit cind se intimpla ceva obisnuit cu oameni neobisnuiti. Deci Base chiar nu cred ca a fost stresat ca nu va mai ajunge acasa. Le propun baietilor de la stiri, ca la fiecare penalitate cu persoane publice sa dea si penalitatile cu oamenii obisnuiti (si nu la ora 5, ca Base nu apare la ora 5).

Acuma intre astea 2 stiri cred ca aia cu cabina ar fi mai interesanta. Ca acuma ma indoiesc ca nu o sa mai mearga lumea cu avionul doar ca a intirziat ala al lui Base. Ce naiba au disparut avioane cu totul de pa fata Pamintului (gen AirFrance-ul ala de s-a pulverizat cine stie prin ce univers paralele) si aeroporturile sunt la fel de pline. La telefericurile romanesti s-ar putea sa isi puna mici probleme inainte de a se urca (cum ne puneam noi a2a zi dupa incident). Eu cel putin stiu ca nu voi renunta la nici unul dintr ele.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ai fost in ro ?? Wow.

Lenore spunea...

Te-ai dat cu avionu? Wow.

Anonim spunea...

cate wow-uri pe aici

mai trebuie unii cu "omg" si "bff" si am rezolvat-o. ;))

Cyber spunea...

urs ;;) fa si tu un check de spelling & stuff inainte sa dai public :D

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter