miercuri, 15 aprilie 2009

Fotbal sau shopping ?

Probabil ca intuiti ca sunt fata. Si raspunsul ar fi clar shopping.
NU.
Adica da, sunt fata. Dar ce poate fi mai sfint decit un meci, o bere si o saminta? Ce poate fi mai romantic decit gagicatu sa te scoata de par dintr-un bar unde tu voiai sa vezi ultima etapa din campionat, iar el se plictiseste?
Cind e meci important la mine in sufragerie se stringe intreaga familie si se uita. Deci si eu. Ce poate fi mai tare decit sa o auzi pe maicata comentind la meciurile de fotbal? Ce poate fi mai relaxant decit o dupaamiaza de simbata petrecuta in tribune, urmarind un meci al echipei favorite?
Probabil pentru cititoarele mele ar fi mult mai relaxanta o tura de shopping. Eu in schimb sunt maniaca. Daca aud de magazine deja imi apar bube pe picioare. 

Astazi dupa masa stateam eu calma pe canapea si ma uitam la un meci din cupa. Apare maicamea: "haaai sa mergem la shopping...". Eu neputind comenta prea tare mi-am parasit locul comod...si nu vreti sa stiti ce verde eram dupa. Nu se mai poate uita si omu la un meci din cupa linistit.

Acuma sa trec la ce voiam sa scriu de fapt: Echipa mea de suflet este undeva in divizia B pe locul 13 (adica dam acatiste la biserica sa nu pice in C). Echipa cu pricina este o echipa mereu tinara, o echipa iubita de toata lumea. Cind te intreaba cineva, auzi cu ce echipa tii, la raspunsul meu nu am fost niciodata injurata. Ba chiar am auzit "o echipa frumoasa!". Acum, cititori microbisti, nu va extaziati. Este vorba despre Sportul Studentesc. Echipa care a avut cele mai contradictorii rezultate in campionat. Echipa care batea pe Steaua, Dinamo si Rapid si care apoi o lua pe coaja de la candidatele la retrogradare. Echipa care juca 2 sezoane in A si 1 in B. Echipa care a fost trimisa in liga a2a de pe locul 4 al ligii 1. Echipa poreclita gasca nebuna.
Era un banc care zicea ca suporterii lui sportul incap toti intr-o dacie. Nu era departe de adevar. Sau cel putin aia care stau la peluza. Dar de 8 ani de cind merg eu la stadion i-am vazut de fiecare data acolo. Aceeasi oameni incurajind acceasi echipa indiferent de divizia in care joaca. 

Jucatorii de la Sportul in majoritate sunt crescuti la acelasi club, ulterior ajungind la echipa mare. Acum vreo 5 ani era o echipa de aur care urca aproape de virful clasamentului. Nu stiu citi il mai tineti minte pe Dinita. Pe Mazilu probabil mai multi (acum este la Rapid). Pe Costin Lazar. Pe Tibi Balan. Pe Gigel Bucur. Cel din urma a fost gogheterul campionatului si cu Sportul si cu ce-a de-a doua echipa la care a jucat. In urma retrogradarii toti jucatorii valorosi s-au dus la cluburi pe masura pentru a demonstra lumii ce au invatat ei in Regie!

Si stiu ca nici suporterii nu i-au uitat pe studenti. Sau cel putin pe cei care ne-au adus satisfactia da ne vedea intr-un calasament provizoriu pe locul 1 al diviziei A. Ma uitam la meciul de cupa dintre FC Timisoara si Gloria Bistrita. In prezent 4 de la Sportul sunt la Timisoara. Pina si la meciurile de fotbal exista prostie de-aia de banner unde iti poti spune of-ul. Care e enervant ca se misca de la dreapta la stinga cind eu vreau sa urmaresc meciul. Si am zarit din greseala cuvintul magic Sportul. Niste neni urau echipei banatene sa cistige si apoi isi exprimau dragostea lui nemarginita catre echipa din Regie. Am ramas placut surprinsa.
Trebuie sa recunosc ca si eu m-am dus sa dau ochii cu Gigel Bucur si noua sa echipa cind au venit sa joace in Regie. Era o zi fruguroasa de toamna. Si o atmosfera rece pentru ca era public neutru la un meci de cupa. Dar am vazut fosta noastra vedeta evoluind. Si l-am aplaudat furtunos la sfirsit, ca pe vremea cind juca in Regie. Si probabil nu am fost singura care a facut-o.

Recunosc, si eu am ridicat steagul violet. Imi doresc la Bucur sa fie golgheter si anul aceasta. Si sa ia campionatul. 
Deci cu toate ca acuma suntem pe fata violeti, noi inca visam alb negru, pentru ca Sportul a fost si va fi campioana unei mari iubiri...

PS: la shoppingul mentionat mai sus m-am intilnit cu colega mea de breasla Meritoriu. Ne-am batut pe o toala, chiar. Dar in final am iesit pasnic la un cico si un cartof prajit dupa. Ah si m-a tinut de 6 cind incercam sa rup o frunza dintr-un pom fals aflat in complexul comercial. Ea il varajea pe nenea cu 3 rinduri de ceafa si de 150 de cm inaltime de la security. Suntem tari, nu ?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Eu te-am pus sa smulgi o frunza si tot eu ti-am dat coate sa iei mana de pe el ca se holba cam suspect gardianul ala cracanat.
Gigel Bucur merge o tura !!

Andrei Vajna II spunea...

Vezi ca Mazilu nu mai e la Rapid. Din vara parca. L-au vandut pe vreo 4 milioane la rusi. Numa Costin Lazar mai e la Rapid.

Si care sunt cei 4 de la Poli? Gigele, Stancu, Maxim, si Balint?

Anonim spunea...

auzi? unul din fotbalistii Sportu' Studentesc nu era implicat intr-un scandal cu sex mult si ceva bautura si desfranare?

Sasa spunea...

@andrei: maxim e la poli? eu stiam de stancu,ratiu,sorin radoi si gigel.

@ion: tot ce-i posibil.la cit de tineri si nelinistiti sunt

@mona: i-al tu pe gigel o tura.

Despre urs

Fotografia mea
sunt un urs, din ala de terorizeaza turistii din Racadau
 
Counter Counter